Jouw Linge

Om de overgang van basis- naar voorgezet onderwijs te versoepelen heb ik samen met Roel Joling, Britt Wenting, Rodney Polman en Jelle Schuurman een game gemaakt voor het RSG Linge college te Tiel.

Het concept

Als leerling kun jij jouw eigen personage vormgeven om zo op ontdekkingsreis te gaan in het RSG Lingecollege. Het doel is om als jouw favoriete superheld op de schoolfoto te komen. Dit doe je door veel unieke kledingstukken te verzamelen tijdens jouw reis zodat je deze aan kunt trekken. Onderweg kom je obstakels tegen die je ook op de middelbare school gaat zien. De dagelijkse worstelingen van de middelbare scholier. Zoals het vinden van je kluisdeur sleutel, vaste (of juist niet) plekken in lokalen, de beperkte tijd om je boeken te verwisselen en het vinden van het juiste lokaal. Overwin alle obstakels op de JouwLinge game zodat jij de nieuwe superheld wordt van de school!

Doelstelling

Het concept moet de toekomstige leerling vertrouwen geven om volgend schooljaar gerust naar school te gaan. Verder moet het concept aanspreken bij zowel de doelgroep als de school.

Gebruikte programma’s

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Invision, ProCreate

Thuisbasis


Ontdekken van school vakken.

Het vormgeven van eigen karakter.

Na het vormgeven een unieke look tijdens de schoolfoto.

Eerste schetsen gemaakt tijdens Pressure Cooker week