Evenementen app

Tijdens dit project ben ik aan de slag gegaan om een applicatie te maken met als doel om gebruikers op een makkelijke manier te laten zoeken/vinden wat er in de regio/stad te doen is. Om vervolgens kaartjes te kunnen bestellen/reserveren, informatie te kunnen (terug)zoeken en te ervaringen delen.  

Ontwerpproces

Om dat te kunnen volbrengen ben ik als eerst onderzoek gaan doen naar het onderwerp, de doelgroep, hoe andere applicaties zich presenteren binnen deze categorie en hoe andere applicaties binnen andere categorieën werken. Ik kwam op een concept dat gebruikers niet alleen kaartjes kunnen bestellen maar ook terug kunnen komen om recensies te schrijven, delen en lezen. Vervolgens heb ik onderzoek gedaan naar design patronen zodat ik deze kan herkennen en kan toepassen op mijn product. Op die manier kan ik het voor de gebruiker gemakkelijker maken om met mijn product te werken en kom ik dichter bij wat de gebruiker al kent, het mentale model. 

Vervolgens ben ik prototypes gaan maken. Het begon allemaal met een (mobile first ontwerp) paper prototype. Deze heb ik specifiek uitgewerkt om zo veel mogelijk uit mijn testen te halen bij de doelgroep. Na deze testen heb ik een tweede responsive prototype gemaakt met behulp van HTML/CSS. Na het testen van die prototype heb ik een high fidelity prototype gemaakt om zo te laten zien hoe de applicatie er echt uit kan zien.

Terug blik

Dit project heb ik als zeer interessant ervaren omdat ik veel tijd heb besteed aan het doen van onderzoek naar design patronen en usability ontwerp. Ik denk dat dit mij als ontwerper heeft geholpen om beter te ontwerpen voor de gebruiker in plaats van de opdrachtgever. 

Gebruikte programma’s

Adobe XD, Adobe Dreamweaver (HTML/ CSS)

Afbeelding gebruikt in applicatie zijn afkomstig van theater voorstelling “Doet Sneeuw Pijn?” gespeeld door Saskia Temmink en gebaseerd op het gelijknamige boek van Carolien Spaans.